Pegas: a fost, in mitologia greaca, un cal inaripat, fiu al lui Poseidon si al gorgonei Medusa.Inorog: numit si licorna sau unicorn, este un animal mitologic, reprezentat de un cal alb avand un corn in mijlocul fruntii. Legendele spun ca acest corn ar avea puteri miraculoase: vindeca boli, curata raul, da viata.


Centaur: popor legendar din Tesalia, jumatate oameni jumatate animale, cu trup de cal si bust de oameni.Centaurii intruchipeaza forta umana si animala, intr-o singura creatura.


Dragonul: este o creatura mitologica, de obicei descrisa ca fiind un sarpe mare si puternic sau o alta reptila cu abilitati magice si spirituale.


Sirena: este o fiinta fabuloasa, din mitologia greaca, cu aspect de femeie, cu picioare si aripi de pasare, mai tarziu cu coada de peste, care, prin cantecele ei ii ademenea pe corabieri in locuri primejdioase, unde acestia isi gaseau moartea.


Varcolac: este, in mitologia romaneasca, o fiinta fabuloasa, un demon care mananca Soarele si Luna, generand in acest fel fazele Lunii si eclipsele...... Omul-varcolac se va transforma in timpul unei eclipse, iar sufletul sau este cel care va urca in cer si va manca Soarele si Luna. Daca legatura sufletului cu trupul este intrerupta in timpul transformarii, sufletul este pierdut pe vecie.


Vampirul: este o figura imaginara cu caractere de strigoi care suge sange....  Se spune ca primul vampir a fost creat de un demon, fiind muscat de acesta, ei se inmultesc muscand oamenii dandu-le sa bea sange inainte de a muri.


Sursa: google imagini, wikipedia

Cuvinte cheie : creaturi, legenda, mistic

Vizualizări: 2224

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Ielele:Ielele sunt făpturi feminine supranaturale din mitologia românească, foarte răspândite în superstiții, cărora nu li se poate stabili însă un profil precis, din cauza inconsecvenței folclorului; totuși, forma mitologică preferată este a unor fecioare zănatice, cu mare forță de seducție și cu puteri magice, cumulând atributele Nimfelor, Naiadelor, Driadelor, întrucâtva și a Sirenelor. Se sugerează ca ar fi posibil ca in trecut sa fi fost preotesele unei zeități dacice.
sursa: Wilkipedia

Sanzienele: sunt infatisate ca niste zane rele, din acelasi neam cu Ielele, care au puteri magice. Exista insa si referiri la o astfel de zana care se diferentiaza de suratele ei prin bunatate: Iana Sanziana, sora Soarelui. Aceste fapturi nu se arata oamenilor si nu intra in contact decat unele cu altele, insa in popor se spune ca acestea "ies la iveala" in ziua in care se sarbatoreste Ioan Botezatorul.

Sursa: metalhead

Creaturi imateriale

Sufletul: in anumite traditii spirituale, filozofice si psihologice, reprezinta esenta imateriala a unei pesoane sau lucru viu.Sufletul este adesea crezut ca iese din corp si continua sa traiasca dupa moartea unei pesoane... Unii crestini considera sufletul ca esenta nemuritoare a omului, resedinta sau locul vointei, intelegerii si personalitatii umane.

 

Sursa: wikipedia

 

Ursitoarele: sunt fiinte imaginare din mitologia romaneasca, despre care se crede ca au darul de a hotara soarta omului de la nastere. Prin traditie, sunt trei femei considerate a fi inlocuitoarele mamei. Sunt spirite care pot fi auzite cateodata, dar nu si vazute.

Dupa unele credinte Ursitoarele se numesc: Ursitoarea-- cea mai mare dintre ele, cea care tine fusul si furca; Soarta-- este cea care prezice destinul pruncului; Moartea-- este cea care-i curma firul vietii.

Se spune ca acest fir le este dat Ursitoarelor de catre Dumnezeu, iar acestea trebuie sa il puna pe Pamant, asezand pe el toate intamplarile pe care le va avea omul de-a lungul vietii, de la care acesta nu se va putea abate cu nici un chip.

Sursa: wikipedia

Jotunn

Giganţii sau Uriaşii sunt creaturi fantastice din mitologia scandinavă. Sunt imenşi, foarte puternici şi extrem de răi. Trăiesc in lumea numită Jötunheimr şi sunt de trei specii: cea a giganţilor, gigantilor de foc şi a gigantilor de gheata. Se mai numesc Jotun. Giganţii de foc trăiesc în Muspelheim şi cei de gheaţă în Niflheim. Sunt duşmanii zeilor: AEsir(zeii), Vanirii (zei şi zeiţe de rangul doi) şi al Asynjur (zeiţe).

Ciclopii (Cyclopes) au fost in mitologia greaca fiinte fabuloase, reprezentate ca niste uriasi cu un singur ochi in frunte. Ciclopii sunt asemanatori cu oamenii, dar difera prin marimi gigantice. Initial erau doar trei: Brontes, Steropes si Arges.

Au rezultat din uniunea dintre Gaea (Mama Natura) si Uranus (Cerul). Ciclopii au fost primii fierari. Se crede ca vulcanii sunt rezultatul muncii lor.

Cronus i-a inchis pe ciclopi in Tartarus. Ei au fost eliberati de Zeus si au luptat alaturi de el impotriva titanilor. Ca rasplata, ciclopii i-au oferit lui Zeus armele: fulger si tunet. Ei au ramas muncitorii sai lucrand pe muntele Olimp.

Wikipedia

Despre


admin
Lenuş Lungu a creat această reţea Ning.

Ecoul Românilor - rețeaua românilor de pretutindeni

Insignă

Se încarcă...