Pasarea Tunetului - Thunderbird

Este o pasare de dimensiuni colosale care este intalnita pe teritoriul Americii de Nord, plecand de la legendele indienilor din Nord ul Americii. Se spune despre aceasta ca atunci cand bate din aripi se produc tunetele iar cand clipeste se produc fulgerele. Poate ca, de fapt, bataile aripilor si clipitul ochilor acestor pasari sunt de fapt tunetele si fulgerele in sine, pentru mine unul sunetul produs de tunet putand fi reprezentarea batailor aripilor acestor pasari. Se spune despre acestea ca se lupta cu alte creaturi supranaturale si ca sunt fapturi care pot sari in ajutorul oamenilor si ca acestea ii ajuta pe oameni. Aceasta este o pasare a puterii, fortei si a rezistentei. Aceasta pasare este reprezentata in totemurile indienilor.


Pasarea Tunetului - reprezentarea pe totemuri.

Aceste pasari isi au originea in Nord ul Americii dar cu trecerea timpului acestea au fost larg raspandite. Multe relatari ale diferitilor oameni spun despre aceste pasari fabuloase si intamplarile lor :

Robert L. Lyman, scriitor din Pennsylvania relata in 1973 :

Pasarile tunetelor nu apartin trecutului. Ele exista si in zilele noastre, dar nimeni nu crede lucrul acesta decat aceia care le au vazut. Salasul lor actual se gaseste la marginea de sud a Padurii Negre, la nord de raul Susquehanna, intra paraul Pinului la est si paraul Ceainicului la vest. Toate informatiile primite in ultimii 20 de ani despre ele provin din zona aceea.

Lyman a sustinut ca la inceputul anilor '50, el insusi a vazut o astfel de pasare, pe un drum la nord de Coudersport. Pasarea s a inaltat cateva picioare in vazduh intinzand aripile care masurau cel putin 20 de picioare, apoi a zburat in (nu deasupra) padurea deasa care se alinia de a lungul soselei, depasind "fara greutate" copacii crescuti din generatia a doua. La fel ca si altii care vazusera Pasarea Tunetului, Lyman a descrsi o ca "un vultur mare", cafeniu la culoare, cu gat scurt, ochi si aripi "foarte inguste". Martorul ocular a ramas cu impresia ca pasarea intalnita era un exemplar tanar din specia sa.

In 1969, sotia lui John Boyle - seriful tinutului Clinton - sedea in pragul cabanei lor de langa paraul Micul Pin, cand - deodata - a vazut o pasare gigantica de culoare cenusie, care s a lasat chiar in mijlocul paraului. Cateva momente mai tarziu s a intaltat si a zburat, iar "aripile - dupa cum a relatat femeia - acopereau albia paraului pe toata latimea lui, care "as zice ca masura vreo 75 de picioare", ceea ce conferea pasarii cu adevarat aspectul unei fiinte de pe alta lume. In vara aceea, trei barbati au afirmat ca au zarit o pasare a Tunetului in clipa cand a insfacat si s a inaltat in vazduh cu o caprioara de vreo 15 pounds in gheare, in apropiere de paraul Ceainicului.

De a lungul anilor au parvenit numeroase informatii despre aparitia pasarilor Tunetului de pe coasta Jersey ului, din zona Pennsylvania, chiar la est de tinutul Clinton. La 23 Octombrie, 1970, mai multe persoane care calatoreau cu masina la vest de oras, au zarit o pasare pe care una din martore, Judith Dingler, a descris o asa :

 O faptura inaripata, gigantica, ce zbura spre coasta Jersey ului, iar aripile aveau anvergura aripilor unui avion.

Istoriile cu pasarile Tunetului din Pennsylvania si au facut auzit ecoul inca din secolul trecut. Din pacare, nu a fost publicata nici o relatare cuprinzatoare despre ele, iar materialele tiparite in legatura cu acest subiect de interes deopotriva pentru folcloristi si pentru cercetatorii de fenomene anormale au fost sporadice si s au limitat in majoritate la scurte (si nerelevante) articole in ziarele locale.

Exista, totusi, relatari care descriu pasarea Tunetului ca o acvila sau un vultur urias si care fac problema sa capete o dimensiune nationala. Descrierile facute de diferitele persoane se aseamana atat de mult intre ele incat Mark A. Hali - o autoritate in materie - a izbutit - pe baza declaratiilor martorilor oculari - sa realizeze portretul general al fenomenului :

Pasarea aceasta se distinge prin dimensiunea si forta sa de a ridica o greutate, care le intrec pe ale oricarei alte pasari d epe lume din zilele noastre. Anvergura aripilor e o chestiune deschisa, dar observatorii au avut uneori sansa sa aiba la indemana un obiect cu care sa i compare o masura; ori au putut aprecia dimensiunea unei asemenea pasari aflata in repaos. Drept rezultat adesea s a sustinut ca ea masura 15-20 de picioare. Pasarea, atunci cand se afla in repaos pe sol...masoara patru-opt picioare in inaltime...in mod obisnuit pasarea este de culaore inchisa - bruna, cenusie sau neagra.

Sursa : http://www.almeea.com/pasarile-care-produc-tunete-si-fulgere/


Pasarea Tunetului sau un vultur ?

Pasarea Roc (Chrocko, Roche, Roque, Ruc, Rukh )


Sindbad marinarul agatandu se de un Roc

Pasare mitica din Madagascar sau India de dimensiuni colosale. Numele provine din cuvantul arab "al Rukhkh" care inseamna "pasare gigantica". Aceasta apare ca un vultur colosal, anvergura aripilor cuprinzand intre 48 si 90 de picioare. Fiecare aripa poate avea 10.000 de pene si avand lungimea intre 6 si 39 de picioare. Se spunec a aceasta se hraneste cu serpi si cu elefanti, pe ultimii din urma aruncandu i de la inaltimi considerabile pentru a ii omora. Se spune ca aceasta isi face cuibul pe insule si ca depune un singur ou avand circumferinta de 150 de picioare. Aceasta apare in diferite povesti si legende, una dintre ele fiind Sindbad marinarul.
 

Oul si puiul unui Roc

Simurgh (Simorgh, Farmanraw, Saena, Saena meregh, Samurv, Sen murv, Simargl, Simyr, Sinam )Pasare mitica intalnita in Vestul Asiei. Numele provine din limbajul Avestan, "saena" care inseamna "vultur" si "meregh" care inseamna "pasare". Acesta se spune ca avand trup si gheare de leu si cap de caine, cioc formidabil, colti ascutiti si aripi mari. Se spune ca aceasta fiinta poate vorbi, dar canta numai cand intalneste o faptura din aceasi specie. Nu depune oua, comportandu se ca mamiferele pamantene. Distruge serpii si poate ridica un crocodil sau un elefant in gheare si se spune despre acestia ca pot traii 1.700 de ani sau chiar mai mult.


Simurgh

Sursa : Misterious Creatures de George M. Eberhart

Cuvinte cheie : Naturii, Spiritele

Vizualizări: 670

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Printre nori pe aripile pasarii de foc ...

Vezi mai multe video din cultura
Pasarea Phoenix este cunoscuta din Orientul Mijlociu si indepartat pana la Mediterana si Europa, dar exista mentiuni despre o pasare similara si la nativii americani. Este o pasare de o frumusete neasemuita, care nu moare niciodata, ci se mistuie in flacari si renaste apoi din propria cenusa. Se spune ca Pasarea Phoenix originara ar fi aparut dintr-un ou de aur ce plutea pe apele Oceanului Primordial.
La egipteni ea este pasarea Bennu, asociata ciclului zilnic al soarelui si ciclului anual al cresterii apelor Nilului, de unde legatura sa cu regenerarea si viata.
Phoenixul evoca focul creator si distrugator din care se naste lumea si care ii va aduce sfarsitul. Simbolismul ei este legat de marile adevaruri ezoterice, reprezentand nemurirea spiritului si reincarnarea. in alchimie, ea este un simbol al transmutatiei alchimice, al renasterii magice prin initiere si al cresterii spirituale.
Pasarea Phoenix ne vorbeste despre puterea de a depasi fluctuatiile vietii noastre obisnuite, ne indeamna sa ne orientam catre cele spirituale si ne da speranta, inspiratie si putere regeneratoare atunci cand renuntam la vechiul mod de viata pentru a imbratisa unul nou, superior. Phoenixul ne poate ajuta si atunci cand trecem prin experiente emotionale devastatoare.
In alchimie, Pasarea Sublimarii este asociata corpului astral, care, dupa cum arata marele alchimist Paracelsus, este corpul nostru spiritual, care se dezvolta in cursul evolutiei noastre personale si reprezinta renasterea spiritului pe un nivel superior.
La chinezi, Feng Huang, "Pasarea Rosie", este unul din cele patru animale spirituale. Ea putea fi incalecata numai de catre Nemuritori. Feng desemneaza pasarea mascul si Huang pe cea femela, fiind in legatura cu simbolul Yin-Yang, cele doua principii polare opuse care guverneaza intreaga manifestare. Aceasta pasare este de asemenea un simbol al dragostei nemuritoare.
Pasarea Phoenix este, in crestinism, o pasare sacra, simbol al reinvierii si emblema a Arhanghelului Mihail. Regasim reflectari ale acestui mit si in unele traditii populare. Astfel, Pasarea Maiastra din basmele romanesti este uimitor de asemanatoare cu Pasarea Simorgh a persanilor, care simboliza intelepciunea divina si perfectiunea umana. almeea

pasarea-tunetuluiO credinta candva larg raspandita in randul triburilor indiene din America de nord, sustinea ca exista niste vietuitoare uriase zburatoare supranaturale – cunoscute ca „pasarile tunetelor” – care provoaca tunetele si fulgerele in vazduh. Tunetele le provocau batand aripile, iar fulgerele clipind din ochi. Pasarile tunetelor de asemenea se razboiau cu alte entitati supranaturale, iar uneori ii ajutau pe oameni.  Ele sunt adesea pictate pe stalpii totemici.

Relatia dintre aceste pasari mitologice si uriasele pasari la care fac referire relatarile contemporane este indoielnica. Pentru cercetatorii de fenomene anormale ea nu e decat un mit; traditia insa sustine ca pasarea a fost zarita de multa vreme pe platoul Allegheny, foarte impadurit, din Pennsylvania, si i-a dat un nume.

Robert L. Lyman, scriitor din Pennsylvania relata in 1973: “Pasarile tunetelor nu apartin trecutului. Ele exista si in zilele noastre, dar nimeni nu crede lucrul acesta decat aceia care le-au vazut. Salasul lor actual se gaseste la marginea de sud a Padurii Negre, la nord de raul Susquehanna, intre paraul Pinului la est si paraul Ceainicului la vest. Toate informatiile primite in ultimii 20 de ani despre ele provin din zona aceea.”

Lyman a sustinut ca la inceputul anilor ’50, el insusi a vazut o astfel de pasare, pe un drum la nord de Coudersport. Pasarea s-a inaltat cateva picioare in vazduh intinzand aripile care masurau cel putin 20 de picioare, apoi a zburat in (nu deasupra) padurea deasa care se alinia de-a lungul soselei, depasind „fara greutate” copacii crescuti din generatia a doua. La fel ca si altii care vazusera pasarea tunetului, Lyman a descris-o ca „un vultur mare”, cafeniu la culoare, cu gat scurt, ochi si aripi „foarte inguste”. Martorul ocular a ramas cu impresia ca pasarea intalnita era un exemplar tanar din specia sa.

In 1969, sotia lui John Boyle -seriful tinutului Clinton – sedea in pragul cabanei lor de langa paraul Micul Pin, cand – deodata – a vazut o pasare gigantica de culoare cenusie, care s-a lasat chiar in mijlocul paraului. Cateva momente mai tarziu s-a inaltat si a zburat, iar „aripile – dupa cum a relatat femeia – acopereau albia paraului pe toata latimea lui, care „as zice ca masura vreo 75 de picioare”, ceea ce conferea pasarii cu adevarat aspectul unei fiinte de pe alta lume. In vara aceea, trei barbati au afirmat ca au zarit o pasare a tunetului in clipa cand a insfacat si s-a inaltat in vazduh cu o caprioara de vreo 15 pounds in gheare, in apropiere de paraul Ceainicului.

De-a lungul anilor au parvenit numeroase informatii despre aparitia pasarilor tunetului pe coasta Jersey-ului, din zona Pennsylvania, chiar la est de tinutul Clinton. La 23 octombrie, 1970, mai multe persoane care calatoreau cu masina la vest de oras, au zarit o pasare pe care una din martore, Judith Dingler, a descris-o asa: „O faptura inaripata, gigantica, ce zbura spre coasta Jersey-uhn. iar aripile aveau anvergura aripilor unui avion”.

Istoriile cu pasarile tunetului din Pennsylvania si-au facut auzit ecoul inca din secolul trecut. Din pacate, nu a fost publicata nici o relatare cuprinzatoare despre ele, iar materialele tiparite in legatura cu acest subiect de interes deopotriva pentru folcloristi si pentru cercetatorii de fenomene anormale au fost sporadice si s-au limitai in majoritate la scurte (si  nerelevante) articole in ziarele locale.

Exista, totusi, relatari care descriu pasarea tunetului ca o acvila sau un vultur urias si care fac problema sa capete o dimensiune nationala. Descrierile facute de diferite persoane se aseamana atat de mult intre ele incat Mark A. Hali – o autoritate in materie -a izbutit – pe baza declaratiilor martorilor oculari – sa realizeze portretul general al  fenomenului:

“Pasarea aceasta se distinge prin dimensiunea si forta sa de a ridica o greutate, care le intrec pe ale oricarei alte pasari de pe lume din zilei noastre. Anvergura aripilor e o chestiune deschisa, dar observatorii au avut uneori sansa sa aiba la indemana un obiect cu care sa-i compare o masura; ori au putut aprecia dimensiunea unei asemenea pasari aflata in repaos. Drept rezultat adesea s-a sustinut ca ea masura 15-20 de picioare Pasarea, atunci cand se afla in repaos pe sol… masoara patru-opi picioare in inaltime… In mod obisnuit pasarea este de culoare inchisa-bruna, cenusie sau neagra. “ sursa:almeea
Foarte interesant , merci , nu stiam nimic despre aceasta pasare.
Mulţumesc frumos Elena

Despre


admin
Lenuş Lungu a creat această reţea Ning.

Ecoul Românilor - rețeaua românilor de pretutindeni

Insignă

Se încarcă...