Mutare servită în plic de SUA şi Israel: şeful SIE premier

România în criză gravă şi în plin dezastru al înzăpezirii, arzând de problema relansării economice cât şi a ieşirii din iarnă, numește premier șeful Serviciului de Informaţii Externe, adică dă cu nuca în perete ca să-i vină în ochi. Explicaţia este deci o cauză din afară: o o mutare dată în plic de puteri străine, în strînsă legătură cu pregătirile intense pentru conflictul din Iran.

Mihai Răzvan Ungureanu, a fost deconspirat de SRI acum 3 ani ca agent al unei/unor puteri străine şi a plecat de la șefia MAE în urma altui scandal de spionaj, dar a fost desemnat premier de Traian Băsescu. Fără alte comentarii, iată articolul din” Inpolitics”, cu o mențiune pentru Mircea Geoană, care anticipase cu o zi înainte, chirurgical, momentul exact al debarcării lui Boc, amânată de luni de zile de Marele Licurici. Unde a fost ambasador Geoană şi, desigur, mai are prieteni? La cum se prezentau lucrurile, Boc și PDL nu mai aveau zile multe la Palatul Victoria, maximum 2 săptămâni, cum ne anunța Geoană…                  

Articolul din Inpolitics, 24 ianuarie 2012.“În ultimele săptămîni, SUA și UE pregătesc și aplică un plan extrem de dur legat de Iran, ale cărui experimente nucleare deranjează marile puteri occidentale. Decizia de ieri, de la Bruxelles, privind blocarea totală a exporturilor de petrol iraniene către UE este scânteia care va declanșa aproape sigur conflictul militar dintre Iran, discret sprijinit de Rusia și China, și SUA, împreună cu aliații europeni. Un conflict care nu este exclus să aibă legături cu mișcările de stradă de la noi, izbucnite tot în ultimele săptămîni.

Faptele pe scurt: UE a decis luni interzicerea imediată a tuturor noilor contracte cu Iranul în sectorul petrolier. Pentru Iran, lovitura e devastatoare, țara exportând în UE o cincime din petrolul său. Nici pentru UE nu e simplu: dacă alți mari exportatori precum Arabia Saudită nu sporesc producția, prețul petrolului va crește substanțial în plină criză economică.

Iranul are propria monedă de răspuns: a anunțat de mai multă vreme că o asemenea decizie a UE va fi urmată de blocarea strâmtorii Ormuz, ceea ce ar paraliza întreg golful Persic și ar bloca transportul naval al petrolului provenit și din alte state, o cincime din petrolul mondial. Manevra ar echivala cu aruncarea în aer a întregii economii a lumii, subliniem, aflate oricum în criză. SUA, la rândul lor, au anunțat că nu vor tolera blocarea golfului, considerînd-o un act de război. Cum se stă la această oră? Iranienii pregătesc intens blocarea strîmtorii, SUA și Marea Britanie au trimis în ultimele ore cele mai mari nave nucleare de război în regiune, Franța expediind, și ea, portavionul Charles de Gaulle. De cealaltă parte, președintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a plecat duminică într-un turneu-fulger în America Latină, în căutare de aliați, fie și morali, contra SUA. Norii războiului se adună, din păcate, vertiginos, deasupra golfului.

Să revenim la România. Ce are a face ea cu golful Persic?

Răspunsul e simplu: România și Turcia sunt doi aliați extrem de importanți ai SUA, în contextul unui conflict cu Iranul, datorită poziției geografice. Baza militară aeriană de la Constanța, spre exemplu, ar reprezenta un punct extrem de important pentru zborurile către Orient. De altfel, și scutul anti-rachetă de la Deveselu ar avea în viitor misiunea de a apăra, între altele, Europa de rachetele iraniene.

Pentru a se baza pe România, însă, americanii au nevoie de o conducere a statului puternică, autoritară, pentru că anumite decizii în climat de conflict armat sunt prost recepționate de populație. Să amintim că marele declin al lui Emil Constantinescu a început în sondaje odată cu decizia de a pune aeroporturile românești la dispoziția NATO pentru a bombarda fosta Iugoslavie. Problema e că Băsescu, spre deosebire de Constantinescu la acel moment, e deja prăbușit și lipsit de credibilitate.

Soluția, fie și temporară, de redresare a președintelui ar fi debarcarea întregului guvern Boc de la putere, dar nu numai. E nevoie de mai mult de atît. E nevoie de debarcarea întregii coaliții de la putere, e nevoie de un vârtej care să îi măture nu doar pe Boc, ci și pe Udrea, Oprea etc. Acest lucru nu se poate face decât prin înlocuirea cabinetului Boc cu un guvern de tehnocrați independenți susținut de toate partidele parlamentare. O ecuaţie în care PDL și-ar pierde accesul la bani și influență. Evident, premier ar trebui să fie un personaj profund agreat de americani, cu care să se poată comunica rapid și eficient în caz de conflict în Golf.

Un asemenea scenariu l-ar mai ”scoate” nițel pe Băsescu din clinci, numai că există o mică problemă: PDL nici nu vrea să audă. Boc, ca premier, ar putea fi executat, să zicem, prin intermediul DNA, dar PDL, ca partid, e o nucă mult mai greu de spart, mai ales că reușește să țină destul de bine aproape și aliații politici, pe bază de ciolane guvernamentale grase. Nu e întâmplător că Berceanu iese la rampă nervos și strigă ”fără tehnocrați”, la fel și Oltean. Este foarte posibil, în consecință, ca mișcările de stradă recente să fie declanșate și întreținute pentru dărâmarea întregii guvernări actuale, profitându-se de realitatea dramatică că românilor chiar le-a ajuns cuțitul la os.

Băsescu și serviciile secrete de la noi au fost sigur avertizați încă de acum câteva săptămâni de americani că trebuie făcut ceva pentru ca aliatul de la Cotroceni să-și întărească, atît cât se poate poziția. Decizia UE privind Iranul nu a venit peste noapte, iar consecințele ei vor fi fost atent analizate de multă vreme.                                                                    

Au serviciile secrete de la noi capacitatea de a regiza ieșirea ”spontană” în stradă a unui număr, nu foarte mare, de români? Răspunsul categoric e da, mai ales dacă luăm în calcul ”Doi și un sfert”, descendenta unei componente a fostei securități care se ocupa cu controlul românului de rând, ținînd în mână administratorul de bloc, gestionarul de aprozar, micul sindicalist, muncitorul cu influență în rândul colegilor etc. (Poate de aici și condescendența, disprețul cu care ”Doi și un sfert” a fost și este privit de celelalte servicii autohtone). Nici nu ar fi greu de aranjat o ieșire în stradă, ținând cont, cum spuneam, că românilor cu adevărat le-a ajuns cuțitul la os.

S-ar putea ca nici PSD să nu fie străin de scenariu, dacă ne gândim la enigmatica și, aparent, complet neavenita declarație a lui Ponta de zilele trecute, potrivit căreia va păstra actualii șefi ai serviciilor secrete dacă ajunge la putere, pentru că își fac bine datoria. Prin intermediul ei, Ponta a transmis, poate, mesajul că e gata să susțină planul privind instituirea unei alte guvernări. (aşa devine explicabilă şi intervenţia sa din Parlament, privind sprijinul pe termen lung - nota I.C.). Deocamdată, nu e clar ce poziție ar avea PNL într-o asemenea eventualitate. În orice caz, un guvern de tehnocrați condus de un George Maior, să zicem, nu ar slăbi deloc șansele opoziției de a cîștiga alegerile la termen, dar ar face praf PDL și UNPR, pentru că nu s-ar mai afla la butoanele de fraudat, atât de importante. Nici nu e de mirare că Boc e gata să cedeze Externele către UNPR doar pentru a fi sigur că aliații nu dau bir cu fugiții. Că povestea cu manifestațiile începe să ”miroasă” o dovedește apariția de acum celebrului locotenent Alexandru Gheorghe în piață, alături de manifestanți. Tânăr, figură angelică, sincer (faza cu salariul!), curajos, uniformă impecabilă, cămașă albă...probabil s-a făcut un casting serios pentru alegerea sa. Faptul că junele lucrează la contrainformații militare, mai precis la protecția documentelor secrete, ceea ce presupune că a fost verificat și în interiorul plombelor dentare de către servicii mai înainte de a primi certificatul ORNISS pare să fi scăpat multor fani ai pieței. Prezența lui între manifestanți (ca și a procurorului de la Arad) ar fi un semnal mult mai direct transmis de structuri către pedeliști că treaba e groasă și trebuie să înțeleagă cum stau lucrurile.”

Vizualizări: 462

Comentează

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Ecoul Românilor !

Alătură-te reţelei Ecoul Românilor


Cititor
Comentariu publicat de Marius-Adrian Porojnicu pe Februarie 14, 2012 la 5:47am

MRU are ca baza de date : vre-o 700 spioni activi(cu grad de la locotenent in sus) plus2500(diverse acoperiri sociale) militari in rezerva, ziaristi,politicieni, transportatori,...


Cititor
Comentariu publicat de Marius-Adrian Porojnicu pe Februarie 13, 2012 la 12:56pm

DRUMUL ROMANIEI, PRIN CENUSA IMPERIILOR !
by Marius-Adrian Porojnicu
De multa vreme, am aceeasi senzatie ca si tine, cititorule :cineva se crede tare destept, iar noi suntem considerati tare prosti ca-l credem !Sigur ca da : crede ca-l credem, altfel am reactiona,nu ? Si crezand-de prea mult timp - ca-l credem,a fost surprins nepregatit, la reactia noastra, reactie ce va purta, cu siguranta(!!!!) numele de Revolutia Facebook din Romania ! Inca din 1989, securitatea a reactivat pe toti cei inlaturati de regimul Ceausescu, ca fiind dovediti a fi infiltrati de rusi : si chiar de atunci a inceput calvarul nostru, manifestat vadit chiar de la primele alegeri, ce nu au fost deloc libere :nu puteai avea acces pe liste, fara avizul politiei politice, iar politia politica a eliminat cu sarguinta, pe toti cei ce nu aveau legatura cu serviciile rusesti, pe cei ce nu puteau fi santajati sau pe cei ce erau proamericani : astazi putem spune ca nu mai avem altfel de personaje politice, in afara de cei selectati de....KGB-isti ! Desigur, ca sa nu se prinda cei ca noi,i-au vopsit diferit, dar, orice am fi ales, tot cu aceiasi clica ne confruntam ! Daca tot am inceput sa-ti povestesc din'89 incoace, ca sa nu te plictisesti, o sa-ti explic cat pot eu de simplu, fenomenul "perestroika" !Primul lucru pe care tre' sa il spun, e ca a luat nastere dintr-un consum exagerat de vodka in combinatie cu literatura futurista, mai exact cartile lui Alvin Toffler !!!!
Ei bine, KGB-ul a vrut sa puna in scena formarea unui imperiu sovietic european si distrugerea inamicului lor, U.S.of A , prin distrugera increderii(the trust !) ce sta la temelia democratiei americane !Distrugand "the trust" US of A ar face implozie !!! Nu mai insist cu amanunte: e plin netul cu ele si o sa vezi ca se potrivesc fix.....
Alegerea Romaniei ca loc pentru scutul antiracheta(alegere intemeiata, desigur,deloc intamplatoare !) i-a alarmat pe imperialistii rusi(ha,ha: nu ma pot abtine bre !)facandu-i sa arda etapele si administrand Romaniei solutia Boc-Basescu (indivizi cu "origine sanatoasa", putin bolnavi la cap !), se grabesc sa ne uniformizeze si sa ne aduca la conditia de pe vremea Anei Pawker ( dupa care-socotesc ei- rusii au pierdut controlul in Romania , altfel Ceausescu nu ar fi indraznit cand cu invazia in Cehoslovacia ! ) si sa le "ofere" americanilor un altfel de Afganistan,mai exact un Absurdistan , sa se sature de atata scut , in zona lor de influenta !
in aceste conditii , Basescu s-a trezit la realitate , in huiduielile Pietii Universitatii , si, ghicind care-i motivul real, a trebuit sa-l mazileasca pe Boc , inlocuindu-l rapid cu Ungureanu si soptindu-ne ca ni l-a pus ca l-au cerut americanii !!!!
Acum tre' sa-i zicem : Bă Băse , ce dreaq ,cum sa vrea americanii pe urmasul Anei Pawker, baiat cu "origine sanatoasa", inregimentat de mic-copil ?!?
Desigur ,Piata Universitatii continua sa ceara acelasi lucru : "Jos Basescu" , alegeri libere(fara...''cenzura'' securitatii ) si....nu in ultimul rand, O ALTA CLASA POLITICA !!!!!!


Autor
Comentariu publicat de Ioan Crişan pe Februarie 13, 2012 la 7:58am

Domnilor, pentru vulpea fără scară şi argumente că nu o poate inventa, strugurii sunt acri. Posibil nu este probabil. iar probabiltatea concentrează peste 51% din posibilităţi, doar nebunii delirează pe baza simplei posibilităţi. Dacă prudenţa iudeilor şi zestrea istorică, sprijinită de gestiunea banilor ,-care îi face "popor ales" de umanitate - se reduce la (in)capacitatea de a miza pe un aventurier, cum îl etichetează Pojornicu pe Ungureanu, putem cădea de acord fiindcă nu ţin să mă contrazic. Vorba de geniu a proastei Elena (de la Târgovişte): dovada, că americanii au alţi spioni mai buni printre evreii din ţară şi vă recunosc de şef de serviciu secret!


Cititor
Comentariu publicat de Dinu Balan pe Februarie 12, 2012 la 9:52pm

scenariu posibil...


Cititor
Comentariu publicat de Marius-Adrian Porojnicu pe Februarie 12, 2012 la 6:43pm

Am mai auzit varianta asta- gresita , desigur !-ce doreste sa"lipeasca" intr-un alt fel, anumite evenimente ! Desigur, autorul a inlaturat cateva amanunte, ca sa..."dea bine" M.R.U., de dragul anumitor interese bastinase ! Sigur ca stie ca americanii ar fi avut la indemana o alta varianta-mult mai buna pentru ei !- decat aventurierul in discutie... 

Despre


admin
Lenuş Lungu a creat această reţea Ning.

Ecoul Românilor - rețeaua românilor de pretutindeni

Insignă

Se încarcă...